kritik sedan 1993

Sarah McKenzie: Paris in the rain (Impulse/Universal, 2017)

Sarah McKenzie är från Australien men har sedan ett år tillbaka Paris som bas för sitt musicerande. Som så många andra har hon fallit pladask för den franska huvudstadens klassiska skönhet och som nyförälskad skrivit en romantisk sång till stadens ära, ”Paris in the rain”.

Sången, som alltså är titelmelodi på McKenzies andra album på Impulse, är en ljuvligt svängig komposition som direkt får en plats i den ständigt uppdaterade stora amerikanska sångboken. Snyggt jobbat av en 28-årig sångare, pianist, kompositör och arrangör.

 

 

Albumet, som är hennes klart bästa, innehåller ytterligare fyra av McKenzies begåvat konstruerade låtar, blandade med mer eller mindre kända standards. Det är inte nyskapande men allt framförs med smittande espri och energi: McKenzie är en lika skicklig som charmig sångerska, tillika utmärkt pianist, och kompet är svängigt pådrivande utan att bli forcerat.

Blåssektionen färgar arrangemangen med distinkta inpass och bebopiga passager och Jamie Baums flöjt och Warren Wolfes vibrafon ger den rätta cocktailklirrande känslan när så behövs.

©Dan Backman Rec publ i Orkesterjournalen 1/2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Grundläggande HTML är tillåtet. Din epostadress kommer inte att publiceras.

Prenumerera på det här kommentarsflödet via RSS

%d bloggare gillar detta: