kritik sedan 1993

7 Days Of Funk: 7 Days OF Funk (Stones Throw/Border, 2013)

Jag visste inte att Snoop Dog kunde få mig att må bra. Men så är det. Veteran-rapparen, den här gången under aliaset Snoopzilla, och den yngre funkmästaren Dam Funk har ju väckt både P- och G-funken till liv med musikmaskiner som perfekt återskapar soundet från det tidiga 80-talet.

Med Snoopzillas skönt slöa och slippriga rap surfande på Dam Funks eteriska syntmattor och trummaskiner direktkopplade till den slags funkpuls som istället för att James Brown-stressa chillar med James Mtume.

Snoopzilla och Dam Funk hittar inte några nya vägar för funken att färdas fram på utan profiterar egentligen bara på redan kända upptäckter. Men i en värld där de som verkligen förstår funkens atomstruktur är lätträknade måste alla goda exempel lyftas fram och premieras.

©Dan Backman (rec publ i SvD 2013)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Grundläggande HTML är tillåtet. Din epostadress kommer inte att publiceras.

Prenumerera på det här kommentarsflödet via RSS

%d bloggare gillar detta: