kritik sedan 1993

Tedeschi Trucks Band: Revelator (Sony, 2011)

Bluesmusikerna tillika äkta paret Susan Tedeschi och Derek Trucks har lyft sig själva till en högre konstnärlig nivå när de förenat sina talanger i ett gemensamt band. Bluesen finns förstås närvarande som en klangbotten i de retroklingande spåren men det låter egentligen mer sydstatssoul om det varierade debutalbumet.

Det stora bandet, sammanlagt elva musiker, spelar med en avspänd pondus men det är den själfulla sångerskan Susan Tedeschi som är den stora stjärnan här. Med en röst snarlik Shelby Lynne – ömsint, sårbar och tuff – lyfter hon bandet skyhögt över alla andra som harvar i den ofta tradiga och enkelspåriga amerikanska rotmusikfåra man måste placera dem i.

©Dan Backman (rec publ i SvD 110611)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Grundläggande HTML är tillåtet. Din epostadress kommer inte att publiceras.

Prenumerera på det här kommentarsflödet via RSS

%d bloggare gillar detta: