kritik sedan 1993

Årets bästa album 2010

Stephen Sondheim: A little night music (Nonesuch/Warner)

Sommarnattens leende är en fin Bergman-film som blev ännu bättre när Stephen Sondheim gjorde musikal av den. Den senaste Broadway-uppsättningen är briljant, med lysande vokalinsatser av en fantastisk ensemble. En gnistrande elegant upplevelse i valstakt även på cd.

Steve Reich: Doble sextett, 2×5 (Nonesuch/Warner)

Med kompositionen 2×5 bevisar Mäster Reich två saker: att det fortfarande går att vaska guld ur det minimalistiska konceptet och att det ännu är möjligt att konstruera nya slags broar mellan konstmusik och rock. Skimrande rytmiskt och laddat med urban energi.

Shelby Lynne: Tears, lies, and alibis (Everso/Playground)

Shelby Lynne rör sig själfullt och hudlöst mellan country, pop, soul och jazz. Karriären har varit vinglig men med Tears, lies, and alibis och det lika lysande julalbumet Merry christmas har hon landat. Ingen låter så nervig och avspänd på samma gång.

©Dan Backman/Lista publ i SvD 101215

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Grundläggande HTML är tillåtet. Din epostadress kommer inte att publiceras.

Prenumerera på det här kommentarsflödet via RSS

%d bloggare gillar detta: