kritik sedan 1993

Katie Melua: The house (Dramatico/BAM, 2010)

Katie Meluas utvecklingskurva ser dålig ut. Första albumet, ”Call off the search”, som kom 2003, var charmigt gammalmodigt med flera starka spår. De efterföljande ”Piece by piece” och ”Pictures” var mer av samma otidsenligt sockrade vara, fast inte lika bra.

Till det fjärde albumet har producenten William Orbit inkallats. Orbit, som bland annat jobbat med Madonna, har gett den 25-åriga Meluas sånger en något mer varierad musikalisk inramning än tidigare men knappast en modern och relevant produktion. Det är synd då Melua fortfarande har en röst och ett egensinne som borde tas till vara på ett mycket bättre sätt.

©Dan Backman Rec publ i SvD 100526

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Grundläggande HTML är tillåtet. Din epostadress kommer inte att publiceras.

Prenumerera på det här kommentarsflödet via RSS

%d bloggare gillar detta: