kritik sedan 1993

Årets bästa album 2008

Steve Dobrogosz, Anna Christoffersson: Rivertime (Amigo/BAM)

Med Rivertime tar duon Steve Dobrogosz och Anna Christoffersson sin musik till nästa nivå. Dobrogosz komplexa ballader upphäver elegant gränsen mellan pop och jazz och Christoffersson tolkar och bär fram text och melodi med osviklig tajming och utsökt känsla för varje nyans.

Rachel Unthank & The Winterset: The Bairns (Rough trade/Border)

Systrarna Unthank, Rachel och Becky, uppdaterar traditionella folksånger från Northumbria i nordöstra England till ett samtida uttryck. Med stort egensinne tar de in sånger av Robert Wyatt och Will Oldham i varpen och väver en fantastisk gobeläng med konstmusikaliska inslag.  

Shelby Lynne: Just a little lovin’ (Lost highway/Universal)

Det låter som om Shelby Lynne och de distingerade studiorävar som bistår henne spelat in sin personliga hyllning till Dusty Springfield halvliggande. Med återhållet nervig intensitet, och en luftigt distinkt old school-produktion, laddas välbekanta melodier med dramatik.

©Dan Backman/Lista publ i SvD 081215

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Grundläggande HTML är tillåtet. Din epostadress kommer inte att publiceras.

Prenumerera på det här kommentarsflödet via RSS

%d bloggare gillar detta: