kritik sedan 1993

Neil Young: Sugar mountain (Reprise/Warner, 2008)

Sugar mountain utgör tredje utgåvan i Neil Youngs ambitiösa men något egensinniga albumserie med tidigare outgivna konsertupptagningar. Denna gång handlar det om en konsert från 1968 på Canterbury house i Ann Arbour.

Jämförd med den förra plattan i serien, Live at Massey hall, är det ett påtagligt intimt framträdande där den vid tiden 23-åriga Neil Young visar upp sitt oförutsägbara mästerskap såväl i de finstämda och veka sångerna som i sitt lätt knasiga mellansnack. Fast även om angelägenhetsgraden förblivit obruten fram till dessa dagar kan man inte hävda att det ger något direkt nytt till den etablerade bilden av Neil Young.

©Dan Backman (rec publ i SvD 081203)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Grundläggande HTML är tillåtet. Din epostadress kommer inte att publiceras.

Prenumerera på det här kommentarsflödet via RSS

%d bloggare gillar detta: