kritik sedan 1993

Robert Plant/Alison Krauss: Raising sand (Rounder/Universal, 2007)

Mötet mellan Led Zeppelin-sångaren Robert Plant och den tjugotre år yngre Alison Krauss är lika överraskande som lyckat. Den förstnämnde har en av hårdrockens gällaste och mest klassiska röster, den senare besitter en av världens älskligaste och vackraste stämmor, alla kategorier. Tillsammans med producenten T Bone Burnett och en mycket fin samling musiker når de sublima höjder med de noga utvalda låtar som, vare sig det handlar om rockabilly, country eller något annat, gör detta album till en lågmäld höjdare. Hårdrock-Plant och bluegrass-Krauss är ett fantastiskt par men albumets riktiga styrka står ändå att finna i det kollektiva lagarbete som utförts.

©Dan Backman (rec publ i SvD 071024)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Grundläggande HTML är tillåtet. Din epostadress kommer inte att publiceras.

Prenumerera på det här kommentarsflödet via RSS

%d bloggare gillar detta: