kritik sedan 1993

Katie Melua: Pictures (Dramatico/BAM, 2007)

Jag gillade verkligen Katie Meluas debut Call off the search. Fylld av gammalmodigt romantiska sånger framburna av en helt igenom förtjusande stämma. Andra albumet, Piece by piece, var mer av samma vara; otidsenligt snäll och väluppfostrad fast med färre starka låtar.

Tredje albumet följer tyvärr samma nedåtgående trend och är närmast deprimerande att ta del av. Söta Katie kan fortfarande laddda tämligen banala sånger med betagnade inlevelse men det är verkligen hög tid att hon säger upp sitt framgångsrika samarbete med Mike Batt och de andra gubbarna om hon inte vill förvandlas till en översöt bakelse.

©Dan Backman Rec publ i SvD 071003

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Grundläggande HTML är tillåtet. Din epostadress kommer inte att publiceras.

Prenumerera på det här kommentarsflödet via RSS

%d bloggare gillar detta: