kritik sedan 1993

Margareta Bengtson: ”I’m old fashioned” (Capitol/EMI, 2006)

Många jazzvokalister slår knut på sig själva i sin iver att göra originella och kreativa tolkningar av gamla standards. Real Group-sångerskan Margareta Bengtson går på sin solodebut inte in i den fällan, utan håller sig nära de noga utvalda original hon valt att tolka.

Med utsökt sång, stilsäkert komp och ursnygga arrangemang, inte minst av producenten Pål Svenre, har det blivit ett av årets bästa jazzalbum. Gammalmodigt men uppdaterat och med en helt egen ton där passionen bubblar under den sofistikerade ytan.

Corcovado är ett fantasilöst låtval och Twisted faller lite ur helhetsbilden, men det uppvägs lätt av det helt ljuvliga titelspåret, det exotiska easy listening-arrangemanget av This is new och det jättesnygga omslaget.

©Dan Backman Rec publ i SvD 061101

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Grundläggande HTML är tillåtet. Din epostadress kommer inte att publiceras.

Prenumerera på det här kommentarsflödet via RSS

%d bloggare gillar detta: