kritik sedan 1993

Toto: Gröna Lund, Stockholm, 11 juni 2000

Steve Lukather och hans mannar har aviserat att de tänker ta en längre tids ledighet efter att den nu pågående världsturnén avslutats. Såvitt jag kan se är det ett klokt beslut.

Den uppplaga av Toto – utan klaviaturspelaren David Paich – som på måndagskvällen besökte Gröna Lund var i och för sig inte dålig – nja, Bobby Kimballs stämband var kanske inte i toppform – problemet är att bandet stagnerat. Det var länge sedan man fick ur sig något nytt material av samma klass som det tidiga och på scen har man inte heller lyckats förnya sig.

Samtidigt måste man faktiskt konstatera att Toto fortfarande är kapabla att genomföra en underhållande show. De är pigga och den tekniska kompetensen har de kvar. Vad de också har – inte att förglömma – är ett knippe fantastiskt slitstarka låtar: Rosanna, I´ll be over you, Georgy porgy, Africa och Hold the line.

Självklart önskar man lite mer subtiliteter åt jazzhållet, men som vanligt får man nöja sig med några sköna Lukathersolon och fusionutflykten Dave´s gone skiing.

©Dan Backman Rec publ i SvDagbladet 000613

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Grundläggande HTML är tillåtet. Din epostadress kommer inte att publiceras.

Prenumerera på det här kommentarsflödet via RSS

%d bloggare gillar detta: