kritik sedan 1993

Smooth Reunion: Cleaning up the business (Zinc music/BAM, 2008)

Öppningslåten BMPD är sensationell; mjukt groovig och blankpolerad jazzfunkig västkustpop med en ljudbild direktimporterad från 70-talet. Prydd av en perfekt framsjungen refräng av Agnes Grahn – och ett lika perfekt tenorsaxsolo av Martin Svanström – förtjänar den alla slags hyllningar.

Tyvärr lyckas den sjukt begåvade duon Josef Melin och Samuel André inte hålla samma höga nivå genom hela albumet. Ett instrumentalt spår, A very symmetrical face, har ett flödande kreativt gitarrsolo i den högre skolan, men i övrigt dras betyget ner av svag sång och en oförmåga att hantera Steely Dan-dyrkandet på ett självständigt sätt.

©Dan Backman Rec publ i SvD 081105 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Grundläggande HTML är tillåtet. Din epostadress kommer inte att publiceras.

Prenumerera på det här kommentarsflödet via RSS

%d bloggare gillar detta: