kritik sedan 1993

Burt Bacharach: At this time (Sony BMG, 2005)

När Burt Bacharach mot slutet av 90-talet gick in i ett samarbete med Elvis Costello var det en smärre sensation. Att den idag 77-åriga superkompositören nu släpper ett nytt album som uppenbarar nya svärtade sidor av hans konstnärsskap är närmast att betrakta som en dröm.

Bacharachs musik har, tvärtemot den allmänna uppfattningen, aldrig varit glad och lättsam, snarare har den präglats av ett bitterljuvt vemod. Fast där texterna tidigare rört sig kring relationer ger han idag uttryck för en djupt känd oro för Bush-administrationens härjningar. Han gör det utan aggressivitet, men med sedvanligt subtila melodier, insvepta i sofistikerade arrangemang och rika orkestreringar. Melodier som med all sin helande kraft borde registreras som läkemedel.

©Dan Backman Rec publ i SvD 051102

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Grundläggande HTML är tillåtet. Din epostadress kommer inte att publiceras.

Prenumerera på det här kommentarsflödet via RSS

%d bloggare gillar detta: