kritik sedan 1993

Steely Dan & Marian McPartland: Piano jazz (Concorde, 2005)

För två år sedan var Donald Fagen och Walter Becker gäster på Marian McPartlands radioshow Piano jazz. När det nu ges ut på cd är det förstås en stor händelse för Steely Dan-fans, som här får en chans att möta de två perfektionisterna i en överraskande naken session.

De belevade konversationerna kanske man inte har lust att höra så många gånger, men däremellan finns spår med Fagen och Becker, kompade av basisten Jay Leonhart och trummisen Keith Carlock, man inte skulle vilja vara utan. De jazzigt bluesiga versionerna av Josie, Chain lightning och Black friday ger nya perspektiv på tre kända Steely Dan-låtar och cover-valen, mycket Ellington, visar vilka dedikerade jazztraditionalister de två innerst inne är.

©Dan Backman Rec publ i SvD 050824

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Grundläggande HTML är tillåtet. Din epostadress kommer inte att publiceras.

Prenumerera på det här kommentarsflödet via RSS

%d bloggare gillar detta: